Boka en fasadexpert innan du målar om

Att måla om huset innebär ofta en stor investering i tid, känslor och pengar. Besluten är många och kunskapen som krävs specifik – från fukthalt i fasaden till val av färgkvalitet och nyansskillnader i olika kulörer. Som hjälp har vi tagit fram Alcro Fasadexperten – en certifiering som våra återförsäljare får använda efter att ha utbildad sig i Alcros regi. Boka Fasadexperten innan du målar om och lägg grunden till ett lyckat måleriprojekt. Lycka till!

ALCRO FASADEXPERTEN – SÅ FUNKAR DET

 

Fasadexpertens uppdrag är att göra en objektiv konditionsbedömning av den tidigare målade ytan. Konkret betyder det att vi kommer på hembesök för att besiktiga din fasad. Så här går det till:

1. Vid en besiktning hjälper Alcro Fasadexperten till att hitta eventuella riskområden på huset. Vi noterar spricko rötskador i fasaden, oskyddade ändträn, läckande hängrännor eller fuktbindande buskage.  

2. Vi kollar extra noga kring sockel och fönster – områden som ofta är hårt ansatta av väder och vind. 

3. En grundregel är att huset ska målas om med samma typ av färg som tidigare. Fasadexperten gör en noggrann undersökning för att bestämma färgtypen.

4. Vid besiktningen används en mängd olika verktyg för att analysera färgskikt och målningsbehandling.  

5. I vissa fall, till exempel när fasaden är målad med olika färgkvaliteter, kan provet behöva skickas till Alcros laboratorium för analys.

6. När besiktningen är klar sammanställer vi ett skriftligt protokoll med allt du behöver inför ommålningen. Du får en rekommendation om lämplig färgkvalitet, kulör och färgåtgång. Vi ger dig arbetsråd om tvättning, skrapning och eventuella andra förarbeten. Vi sammanställer tips om hjälpmedel som kan underlätta arbetet: verktyg, ställningar, skylift med mera. Sist men inte minst får du självklart anvisningar och arbetsråd för själva målningen.

Boka din fasadexpert nu!  Bokningen är inte bindande. Prisuppgifter ges vid kontakt med vald butik.

Verktyg