Välj nya Alcro A1

Mjuk gräng och inga synliga hoprullningar

- Jag trodde inte jag skulle få uppleva detta. Att man börjar tillverka vanliga väggfärger, akrylatfärger för väggar och tak, med delvis biobaserade organiska ingredienser. Det är fantastiskt att få vara med om. Det säger Per Karneke, målerikonsult på Alcro, om nya matta väggfärgen A1.

Alcro A1 använder mindre andel fossila ingredienser utan att göra avkall på slutresultatet. Du märker ingen skillnad på denna färg och en "vanlig" väggfärg med samma kvalitet. Eftersom A1 är nyutvecklad är den också anpassad efter ett modernt sätt att arbeta på. Den ger mjuk gräng och inga synliga ihoprullningar. Vi går mot ett fossilfritt samhälle där vi ska försöka att undvika att använda kemikalier från fossila oljor. I A1 kommer 30% av de organiska ingredienserna från växtriket, istället för från fossila oljor. 

Det känns otroligt viktigt att vi kommit så långt redan, avslutar Karneke.

Per Karneke är målerikonsult och medlem i SBR. Som målerikonsult på Alcro arbetar Per med tekniska målerifrågor, problemlösningar, framtagandet av målningsbeskrivningar och har regelbunden kontakt och samarbete med byggherrar.