Blomma ut med dämpade kulörer

Hållbar och inspirerande färgsättning med ad.balans

Tid och hållbarhet är idag synonymt med lyx. Därför är det inte konstigt att Alcros senaste färgkarta ad.balans är inspirerad av naturen. Lågmälda kulörer skapar en rofylld atmosfär som ger rum för vila. Med ad.balans ger vi plats åt harmoni där det personliga står i fokus.

I ad.balans hittar vi jordnära och dämpade kulörer som gör det enkelt att tillföra energi till både hem och arbetsplats. Naturen är en fantastisk inspirationskälla som skapar igenkänning och harmoni, utan att bli vare sig tråkigt eller slätstruket. Åtminstone inte om man frågar Alcros färgexpert Yvonne Karlsson. 

– Ad.balans är en färgkarta som speglar vår längtan efter balans i vår miljö. Kulörerna är utvalda och namnsatta just för att skapa en känsla av naturlighet och mjuk atmosfär.

Färgkartan består av tolv populära och användbara baskulörer, lätta att kombinera med både varandra och andra kulörer. I färgkartan hittar du kulörer inspirerade ifrån allt från den grågrönt dämpade färgskalan i ett dimhöljt landskap, till den varmt blekrosa tonen i en soluppgång i juni. 

– Där finns också mjuka violetta toner från blomblad tillsammans med silvrigt gröna bladtoner. Naturens färgskala är ganska nedtonad och dämpad utom på mindre delar, som exempelvis blommor och frukter, säger Yvonne och menar att du kan tänka liknande när du står i begrepp att måla om. 

– Genom att använda mjuka nedtonade baskulörer och en kulörtare färgskala på accenter och detaljer som lätt kan bytas ut kan du skapa en miljö som du inte lika lätt tröttnar på. 

Men det finns inga rätt eller fel när det kommer till att färgsätta ett rum. Allt handlar om din personlighet, stil och vad du vill uppnå med rummet. 

– Visst kan det kanske passa bättre med ett mörkt kulörval till ett sovrum, men jag tycker att det snarare är en fråga om kontrastrik miljö än mörka och ljusa kulörer. Det vill säga att använda mjuka färgövergångar kontra starka kontraster. Här får kanske funktionen styra färgvalet också, om det är viktigt att kunna se tydligt vad man arbetar med. Då spelar både ljusheten och belysningen roll, säger Yvonne. 

Hållbarhet och naturlighet är något som genomsyrar allt vi gör på Alcro. Vår nya väggfärg Alcro A1 innehåller därför delvis biobaserat organiskt material taget direkt från växtriket, och håller samma höga kvalitet som Alcros andra väggfärger. Dessutom är färgburken mer miljöanpassad då den är tillverkad av minst 20 procent återvunnen plast. A1 är ett första steg på vår resa mot framtidens färg. Följ med oss så färgsätter vi tillsammans både hållbart och inspirerande.