Alcro Bestå

En färg som klarar extrema väderförhållanden

Alcro Bestå klarar det mesta, även väderförhållanden som ditt eget hus sällan kommer i närheten av. På fjället Gåsen, 1 100 meter över havet, målade vi nytt liv i en populär fjällstuga. Tack vare ommålningen av stugan har vi nu skaffat oss ännu ett tungt bevis för att Bestå håller kulörerna bättre och får varje hus att se nymålat ut längre.

Nymålat längre med Alcro Bestå Fasadsystem

Efter flera års forskningsarbete har vi utvecklat en produktfamilj med nya egenskaper. Även där regn, blåst, kyla och hastiga väderomslag är mer regel än undantag, skyddar Alcro Bestå. 

Alcro Bestå målad på fjällstugan Gåsen

På Gåsen, ett av Sveriges högsta och mest väderutsatta fjäll, gav vi en stuga ny kulör och ett nytt liv. Gåsen är ett samarbetsprojekt mellan Alcro och STF. Båda älskar vi livet utomhus, båda står vi starka i hårt väder och strängt klimat. Stugan är målad i kulören 124 Bygderöd.

Alcro Bestå målad på fjällstugan Gåsen

Bestå Fasadsystem ger ett effektivare skydd mot fukt, kyla, sol och värme. Det är ett vattenburet målningssystem där alla delarna samverkar till att klara det svenska klimatatet. Bestå håller bland annat kulörerna bättre och vilket gör att du inte behöver måla om lika ofta.  

Bestå Impregneringsolja är en vattenburen olja som används på obehandlade panelskarvar, ändträ och sprickor. Den tränger in i underlaget där den avvisar fukt och ger ett effektivt skydd mot röta och blånad

Bestå Grundfärg ger fasaden ett täckande grundskydd och bästa möjliga fäste åt täckfärgen. Grundfärgen har en speciell förmåga att hindra fukt från att tränga in i panelens ytved och skada träet. En annan fördel med Bestå Grundfärg är att den torkar fortare. Det gör det nu möjligt att grund-och täckmåla samma dag. 

Bestå Täckfärg ger fasaden sin kulör, karaktär och glans. Den ger en renare yta och tar upp mindre smuts. Att färgen bättre står emot väder, vind och solljus gör att det ser nymålat ut längre.

 

Lär dig måla som ett proffs

Måla träfasad

Måla träfasad – En film som guidar dig, steg för steg, hur du oljar, grundmålar och till sist täckmålar din träfasad.