Proffs på kulörval

Alcro har under flera år arbetat med de främsta inom design, inredning och arkitektur för att ta fram en noga utvald kulörkollektion. Sedan år 1999 har skickliga formgivare och arkitekter som till exempel Tyler Brulé, Marcel Wanders, Thomas Bernstrand, Alfredo Häberli, Peter Hallén, Gert Wingårdh, Karin Fridell Anter och Ewa Lilja Löwenhielm tagit fram Alcro Designers – en kulörkollektion bestående av 260 kulörer speciellt lämpade för färgsättning inomhus och 135 färgsättningsförslag till fasader. Till detta hör en mängd inspirerande miljöer och hus färgsatta med kulörer ur Alcro Designerskollektionen.

Alcro Färgs kulörgaranti

Garanti för inomhus- och utomhusfärg

Under hösten 2005 införde Alcro Färg en kulörgaranti för inomhusfärg. Garantin, som gäller för konsumenter, innebär att den som målar med någon av kulörerna från Alcro Designers inredningskollektion och av någon anledning inte blir nöjd med resultatet får ny färg kostnadsfritt.

Från och med våren 2006 utökades kulörgarantin till att även omfatta fasadkulörer. Alcros långa erfarenhet, i kombination med samarbete med arkitekt Karin Fridell-Anter, har resulterat i Alcro Designers Fasadkollektion. Kollektionen innehåller 98 kulörer och 135 färgsättningsförslag för fasader, noga utprovade för att passa olika typer av hus och material. Den som målar om sin fasad med någon av kulörerna ur kollektionen och inte blir nöjd med resultatet får ny färg helt utan kostnad.