Alcro A1

En matt väggfärg med delvis biobaserade organiska ingredienser

Sedan starten 1906 har vi på Alcro drivit utvecklingen för en mer hållbar färgbransch och var en av pionjärerna med vattenburna och miljömärkta produkter. Därför är vi extra stolta över vår senaste produktinnovation, Alcro A1, en matt väggfärg med delvis biobaserade organiska ingredienser. Med samma höga kvalitet som du har kommit att förvänta dig får du en färg som inte kompromissar med målningsresultatet. Vi ser Alcro A1 som ett viktigt steg mot framtidens färg.

När vi tog fram den här färgen blickade vi framåt. Vi frågade oss vilken roll färg har i omställningen till en mer hållbar framtid. Därför utvecklades Alcro A1 där vi har minskat andelen fossila ingredienser och delvis ersatt dem med biobaserade ingredienser från växtriket. 

Cirka 30 procent av de organiska ingredienserna i Alcro A1 är tagna från växtriket till skillnad från våra andra premiumprodukter för inomhusväggar. Samtidigt håller färgen samma höga kvalitet som våra andra väggfärger. 

A1 rekommenderas av Astma- & Allergiförbundet samt uppfyller kriterierna för Svanenmärket.

Färgburken är tillverkad av minst 20 procent återvunnen plast. Det är också ett resultat av vår vilja att minska vårt oljeberoende, den här burken minskar behovet att pumpa upp mer olja genom att ta vara på ett material som annars blivit avfall. 

Läs mer om Alcro A1 och dess innehåll i våra frågor och svar. På produktsidan hittar du arbetsråd och produktblad

 

Vår råvaruleverantör av biobaserat bindemedel heter Decovery