TERRASS

Det här är en lasyr som skyddar träet samtidigt som det framhäver dess naturliga struktur. Används utomhus på nytt, impregnerat eller laserat trä. Även för obehandlad furu och gran. Framtagen för att lasera terrasser, staket och trädgårdsmöbler. Har en god kulörhållning och vattenavvisande effekt som bidrar till att träet inte spricker eller bryts ned. Lång hållbarhet med underhållsintervall upp till tre år.

Gör så här

1
  • GÖR RENT OCH FÖRBEHANDLA
  • TIDIGARE LASERADE YTOR tvättar du rent med Trallrent. Skölj av rengöringsmedlet ordentligt! Vid användning av högtryckstvätt: undvik för högt tryck eftersom träet kan skadas. Skrapa eller stålborsta bort lös färg. Grått trä slipar du ner till rent trä.
  • NYTT TRÄ OCH YTOR SOM ÄR NEDSKRAPADE ELLER STÅLBORSTADE TILL RENT TRÄ rengör du genom att borsta bort löst sittande smuts och damm. Runda av vassa hörn och kanter med slippapper.
2
  • LASERA
  • NYTT TRYCKIMPREGNERAT OCH TIDIGARE OLJAT TRÄ 
    OBEHANDLAT, stryker du en gång tunt med Terrass, 1 liter räcker till 10-15m2. Låt torka. Om ytan är starkt sugande kan du om du önskar, lasera tunt ytterligare en gång. Se till att lasyren inte bildar film.
  • TIDIGARE LASERADE YTOR Stryker du en gång tunt. OBS! Underlaget ska vara torrt vid målning, max 16 % fuktkvot före behandling. Detta gäller också nytt tryckimpregnerat trä, som därför kan behöva stå minst en säsong före behandling. Måla ej på solheta ytor. Måla inte heller vid risk för regn inom det närmaste dygnet eller vid dagg 1 till 2 timmar från målningens avslutande. Tänk på att kulören blir mörkare för varje strykning. Du underhåller ytorna som är behandlade med Terrass genom att 1-2 gånger om året, tvätta ytorna med milt tvättmedel och skrubba lätt med en mjuk borste. Skölj sedan av med vattenslang. Läs våra arbetsråd, faktablad och broschyrer.
3
  • TA HAND OM VERKTYG OCH RESTER